Off to work!

Ska snart springa ner till tunnelbanan. Jobbet ringde i morse och vill att jag ska hoppa in idag. Jag ska tydligen stänga själv för första gången ikväll, ouch!! Men det ska nog gå bra. Igår var jag och Olof lediga tillsammans så vi åkte in till stan och gick runt och shoppade. Eller snarare var det jag som shoppade och Olof hängde mest efter som en klagande svans. Jag fick mig en del fina plagg så jag känner mig nöjd för resten av månaden, just för tillfället i alla fall. Som kompensation fick Olof gå runt i skivaffärer så han blev också nöjd tillslut. Sedan lunchade vi på nya favoritrestaurangen och efter det mötte vi upp Olofs mamma som var i stan och tog en fika. Därifrån blev det en hälsosam promenerad hem. Solen sken för första gången på länge och även fast det blåste förbaskat kallt så var det härligt!
Jag reflekterar varje dag över hur bra jag trivs i Stockholm. Även fast det är mindre än en timme hem till Uppsala med tåg så känns allt spännande och nytt. Och lägenheten, sitter i skrivande stund och tittar ut över vår fina utsikt. Hur kommer vi någonsin att kunna flytta härifrån? Kommer bli ett himla nerköp vart vi än flyttar. Nåja, sånt tänker jag inte på nu utan njuter bara av den perfekta tillvaron.
/Anna

2010-09-27

Idag har jag varit hemma och haft en riktigt skön dag! Gjorde en fin lunch och sedan satte jag mig ner och forsatte måla på min tavla. Vet inte alls hur den kommer att sluta och jag känner mig långt ifrån nöjd. Jag brukar föredra oljefärg och inte akryl, så jag vet inte alls om denna kommer att sluta hängandes på väggen eller i papperskorgen. Lyssnade samtidigt på ljudboken "Ego Girl" biografi av Carolina Gynning. Ljudbok är ett smidigt sätt då kan man göra flera saker samtidigt. Jag hinner sällan läsa klart böcker annars! I alla fall så fick jag helt ändrad uppfattning om henne. Fördomar är någonting som inte borde existera.
Här är lite av hennes konst som hon tog upp mycket i boken. Tror att detta är tavlor från utställningen "Ego girl" som också var bokens titel. Brukar inte gilla denna typen av konst men det är någonting med hennes stil som jag verkligen fastnat för. Hon är så begåvad. Love it!

/A

Fredag- update

I morse vaknade jag upp med en sån där känsla att idag vill jag inte gå upp ur sängen. Motivationen var likamed noll. Jag hade ingen speciell anledning till att känna så men man har ju sina dagar antar jag.  Så jag åt frukost i sängen och kollade på olika series tills jag pallrade mig ut på en promenad i solen för att rensa tankarna. Sedan gjorde jag äpplen i ugn med kanel och sirap som har blivit lite av en favorit. Därefter kändes det lite bättre.
Det är redan fredag och tiden går så sjukt fort. För fort. Jag blir rädd av att tänka på att man inte hinner reflektera över allt som händer runt omkring en. Helt plötsligt så står man där några blad längre fram i almanackan och undrar hur fan man kom dit. Allt där emellan är som en enda dimma. Skrämmande! NåWell. För några dagar sedan så hade jag Skypedate med min Torontoböna. Tack och lov för Skype!! Jag räknar ner månaderna tills hon kommer hem till Sverige och hälsar på. Om allt går helt åt skogen så är jag i Bali veckorna hon kommer hem men om allt går korrekt så får vi tre veckor tillsammans. Det är väl ett senare problem men lyckan är iallafall total och på så sätt är det ju bra att tiden går fort framåt.
Fick ett mail i morse också ifrån en kvarterskrog om att de ville ta in mig på provjobb som barpersonal. Om jag får det så kommer jag att jobba både dagtid och kvällstid. Intensivt men pengar är alltid bra att ha mycket av om man har ett överdrivet stort shoppingbehov att stilla varje månad.
Lägenheten är föresten i princip helt klar nu, bara en vägg som ska målas om. Jag hade så gärna velat visa lite bilder om det nu inte vore för att min kamera har kraschat ihop totalt. Försökte laga den men kände efter att ha skruvat upp den att jag inte hade så mycket mer att tillföra. -.-
På modellfronten är det lugnt. Har två plåtningar nästa vecka som jag ser fram emot. Väntar för övrigt med spänning på att få en del bilder från de senaste plåtningarna.
Nu ska jag hoppa in i duschen för att sedan ta tåget till Uppsala och träffa vänner. Min pojkvän spelar på en krog där också så ikväll kommer bli great!
..Swiiisch!

Fin bild på mig och Olof från förrförra vintern...nåmen again, time is running!

Old pics



Tack Axel för högupplösta bilder, nu kan de äntligen tryckas upp i min bok.


Psst off!

Kan alla bara sluta gnälla! För det första. Under hela den pågående valvakan var det ett ständigt gnäll om vad som skulle hända och hur man skulle reagera om SD kom in i Riksdagen. Jag tycker det var så oproffsigt av de andra partierna att svara på det sättet dom gjorde igår. Lars kunde inte ens vara i samma rum som Åkesson osv. Jävla dagisfasoner!
Jag röstade personligen med hjärtat och "inte med plånboken!" så att säga. Jag tycker liksom större delen av Sveriges befolkning att det är bittert att SD kom in i Riksdagen. 
Jag säger inte att något är rätt eller fel nu, men det blev det som det blev. Varför ifrågasätter då ingen varför dom faktiskt fick så många röster som dom fick! Alla riktar sitt hat mot SD när det var stor del av folket själva som röstade fram dem. Vi lever i en demokrati. Är det inte lika odemokratiskt som SDs politik som att inte respektera varandras röster? Anledningen till att dom röstades fram beror uppenbarligen på att allt inte står rätt till!
Så istället för att tjura ihop och vända ryggen till. Våga ta en diskussion, ta reda på hur man kan göra situationen bättre för att motverka ett främlingsfientligt parti i nästa val. Baah!


Lets be creative

Plåtningen i lördags gick bra. Tror att samtliga bilder kommer att bli kanon. Vi var sammanlagt ett härligt team på åtta personer då vi var två modeller. Klänningarna kom från Mila-mi och var helt underbara och kostade bara kring trettiotusen sådär. Jag blev såklart överexalterad av alla smycken och klänningar samt att vi befann oss på värsta slottet. Kände mig som en riktig prima-donna! Får tyvärr inte visa några bilder än, men det kommer så fort alla business är avklarade.
Igår jobbade jag dubbelpass på kaféet. Trivs för övrigt väldigt bra på min nya arbetsplats inklusive alla söta och trevliga arbetskamrater. Det som också är bra med jobbet är att jag kan vara väldigt flexibel och får i princip bestämma själv när jag vill jobba och hur länge. Tycker att det är smidigt med dubbelpass då kan man unna sig lite mer ledighet i veckan.
Idag har jag bara tagit det lugnt. Joko Ohno var med i studion en stund på förmiddagen sedan blev det promenad in till stan och köpte nya akvarellpennor och block och satte igång med att måla. Eftersom jag älskade serietidningar och Disney när jag var liten blev jag plötsligt inspirerad att måla av alla serie-figurer och disney-figurer vilket jag aldrig provat förut. Jag gillar inte att måla av saker så jag tänkte göra dom med min egen tolkning.
I morgon ska jag ha sovmorgon för första gången på väldigt länge!!!

Fredag den 10 september

Efter mycket vridande och vändande somnade jag tillslut igår. Gick upp tidigt för att möta upp pappa inne i Gamla stan för lunch och sedan vidare till Make-Up Store. På huvudkontoret var det lång väntan så jag kom en timme försent till Julia, frisören. Hon började med att avfärga håret en aning vilket gick lättare än vi hade trott för att sedan klippa topparna och lägga en toning. Allt som allt tog cirka 3 timmar. Jag blev supernöjd med resultatet! Kan verkligen rekommendera Stop by Julia, och jag kommer fortsätta gå dit.
Det blev varken Rock-out, Uppsala eller utgång för mig i kväll eftersom jag ska plåta tidigt i morgonbitti, men jag hade iallafall planerat att jag och Olof skulle ut och käka men nu ligger lill-skiten och sover istället. Typiskt.
Här är min fina "lön" från Make-Up stpre, smink för 6000 kronor. Satt himla fint.
Hårfärgen som den är nu.
Har precis lagt ansiktsmask och använt mig lite av de nya hudvårdsprodukterna inför morgondagens plåtning som kommer att vara vid Näsby slott. Ser verkligen fram emot vårt tema. Känns nytt och spännande. Romantiskt, i stora vackra klänningar.
/A

SAKNAR DIG JOSEFINE


Långa nätter

Sov bara några timmar förra natten och nu kan jag inte sova i natt heller. Natt efter natt ligger jag klarvaken. Vad är det som händer? När vilar jag egentligen! Det är omänskligt att inte sova, så varför gör inte jag det. Jag är så trött och vill så innerligt vakna upp på morgonen utvilad och pigg. Jag vet, jag ska sluta älta om mina sömnproblem och ta tag i det på riktigt någon gång för frustrationen bara växer inom mig. Ska sätta igång med mitt målande igen. Det är riktigt bra terapi för mig, slappnar verkligen av då och låter tankarna vandra iväg på annat.
Idag har jag suttit hemma och väntat på en leverans från Ikea. Hallelujah! Sängen skulle komma mellan 16-21. Enspecifik tid hade suttit bättre så jag hade kunnat hitta på något vettigt av dagen, tänkte åka till Uppsala och hälsa på vänner och familj men det blev inte av nej. Svarade på en del mail under tiden och var ute på en kortpromenad i den sköna sensommarluften. Jag ser verkligen fram emot hösten. Det är nog min favorit årstid. Jag är nog ensam om att tycka så men det är så vackert när trädens löv byter till varmare färger.
Ringde också till frisören och bokade tid tills i morgon för avfärgning och påfärgning. Agenturen tycker inte om att jag har svart hår eftersom "det ser platt ut på bild"  -.-  så nu i morgon ska det bli chokladbrunt istället.
Inte mycket mer spännande har hänt idag. Helgen kommer däremot bli händelserik. Ska göra ett nytt försök att sova nu, måste ju ge vår nya säng en ärlig chans.

A few days off

Igår var jag, Jonas och Olof en sväng till Stadsmuseet och lite sitesing i samband med vår långpromenad. Vi gick i princip runt hela Söder. Det var fint. Vi bor jätte nära en park där man kan springa, bada och ha det allmänt mysigt. Det kändes i allafall som en typisk söndag.
Idag pratade jag med agenturen på morgonen om att jag ska ändra mitt hår, det ska bli ljusare och kortare. Känns roligt med en förändring. Jag måste fixa håret innan jag börjar med alla mina plåtningar så det är lite brådskande eftersom jag har tre inom en kort period. Sedan gick jag ner en sväng in mot centrum och småhandlade två fina men förbaskat dyra krukor som nu dekorerar köksfönstren. Var också inne på Beyond retro och hittade mina drömskor som jag kommer att bo i hela hösten. Annars har jag strosat omkring på egen hand och rensat tankarna och pustat ut. Jag stortrivs redan här. Jag är lättad över hur smidigt allt har gått med lägenhet, flytt, nytt jobb och allt vad det har inneburit.
Justja, mötte upp Erik nu på kvällskvisten och tog en öl. Vi hade inte träffats på hur länge som helst men nu när vibåda bor i Stockholm kommer vi fanemej se till att ses lite oftare.
Tycker denna bilden är fin, den beskriver faktiskt hur rolig min kompis Erik kan vara ibland när han riktigt får till det!


/anna

Slutresultat av min helg.

Ja har haft fullt upp hela helgen så när jag kom hem var det första jag gjorde att sova två timmar.
Det har varit några riktigt hektiska dagar, men jag älskar att känna att man lever.
Visningarna  igår och i torsdags gick GREAT. Jag lyckades hålla kontroll över mina långa, spensliga ben i de extremhöga klackarna. Jag tror jag sammanlagt hade sex goodiebags med mig hem, så jag var nöjd.
Världens bästa pojkvän var på plats också, så det kändes lite extra speciellt att gå då.
Jag hade massa grenar i håret som de tuperade upp mitt hår på. Jag blev ett riktigt konstverk!  Dock är håret kaos idag. vet inte riktigt om jag ska ge det ett försök att borsta ut håret eller helt enkelt raka av hela skiten!!! Få se vad det blir.
I morse gick jag upp tidigt och provjobbade på ett fint lunch och café ställe på Östermalm. Det gick tydligen bra. Jag fick jobbet om jag ville. Vet dock inte hur jag ska göra eftersom jag inte vet hur mycket jag kommer att kunna jobba å så vidare. Nu hoppas jag få lite tid för lägenheten och inreda klart snart. Well, well.
Jonas och Olof har lagat fin middag till mig såå allt för i kväll!
/a

Uppe tidigt

Jag är ingen morgon människa, jag gick och la mig vid nio igår kväll men det spelar lixom igen roll hur mycket jag får sova per natt. Är ändå likt förbaskat trött och seg på morgonen. Nu drar jag in till stan för hår, make och klädsel. Kommer bli en lång dag med mycket tidsfördriv. Därför har jag med min braiga bok och mp3. Ikväll blir det visning för Make-Up Store på Berns. Kom dit vetja! Höll på att glömma, här är en länk till Nelly visningen jag modellade för denna vecka. Hoppas ni känner igen mig, om inte annat på mitt långa svarta hår. Länk till klippet på youtube Enjoy!

RSS 2.0