Terrorizer-cover

Det är briljerande Enforcer som pryder nyutkomna Terrorizer på omslaget. Plus mittenuppslaget, det är mina killar! Köp den!

Besök i Arvika

Jag befinner mig just nu i Arvika. Vi kom fram igår kväll och ska väl tillbringa några dagar här. Jag trivs verkligen här och skönt är det för den delen att komma bort från staden jag för tillfället är fruktansvärt less på. Allt därhemma känns nuförtiden långrandigt och hopplöst men idag känner jag att livet är skönt. All stress och oro är för tillfället kvar därhemma!
Idag på förmiddagen drog bröderna W med mig till tennisbanan. Först var jag skeptisk, men jag blir nästan varje gång positivt överraskad av Olofs nya påhitt. Jag hade ärligt talat aldrig spelat tennis förut, men efter ett tag då man kom in i det var det superkul. Ska försöka spela i morgon också. Kanske kan bli min nya grej. Efteråt tog vi en sväng till Racken och tog ett snabbdopp. Det var inte jättevarmt men uppfriskande och vattnet var i allafall renare än i Mälaren. Ikväll ska vi ha lite grillfest för Anders som fyller år. Sedan ska jag och Olof ta en långpromenad i dugget.

Hotter then hell

Det har varit underbart med lite ledighet, mest solat och badat! Har inte direkt orkat gjort något annat i värmen. Så igår började jag jobba igen, efter en månads semester. Det är totalt folktomt på stan och på fiket eftersom att folk hellre åker och badar än att ta en fika i värmevågen. Nu jobbar jag en månad sedan blir det semester igen i augusti när jag drar till USA. På modellfronten är det också lugnt, har väl någon portfolioplåtning närmast. Annars har agenturen semester.
Min pojkvän åkte iväg i lördags för att spela i Tyskland på någon festival. Saknar honom redan. Så nu är det bara jag och Luna hemma. Kom hem från jobbet och hade det skönt i solen en stund. Sedan har jag försökt att dammsuga men det blev alldeles för varmt för att göra någon slags fysisk aktivitet. Jag svettas ihjäl i lägenheten och nu är det ändå kvällstid. Springer omkring lättklädd som attans men varmt som tusan är det för det. En rolig sak är att grannarna ser rakt in och ser chockade ut men det bjuder jag på. Stackars Luna ligger utslagen på golvet och flåsar.
Här är en bild på mig ifrån idag. Blank, varm, blåögd - och lite brun har jag nog hunnit blivit under min semester. Tog bilden i samband med att jag provade min kamera eftersom att alla bilder nuförtiden blir suddiga. Men denna var helt ok, kommer nog ändå behöva investera i en ny. Teknikprylar är egentligeninget för mig, men knäppa kort gör jag gärna och ofta!

Spridda tankar

När jag satt och zappade på tv häromdagen The Nannys, Simon & Tomas inreder, Mannen som talar med hundar. Du är vad du äter osv. Då jag plötsligt såg ett mönster i alla program som jag vanligtvis dras med i och dumstirrar på. Något som jag aldrig tidigare reflekterat över.  Jag blev plötsligt medveten om hur otroligt lättstyrda människor faktiskt är. Hur kan man från början säga till någon hur man ska klä sig? Inreda sitt hem? Hur man sköter sin ekonomi på bästa sätt eller tom hur man ska uppfostra sina barn.... Program som ständigt pickar på ens uppmärksamhet. Såhär ska man göra!!! Såhär ska det se ut... Frågor uppstod plötsligt i mitt huvud "Vart finns den så kallade fria viljan?"... eller vänta, har det någonsin funnits en fri vilja? Vad hände med människans egna tänkande? Varför vågar inte folk lita på sitt eget förnuft, sin egna smak. Robotar!!- Lyssnar, tar in, sätter handlingen i verk! Hjälp!
För mig innebär "fri vilja" att människan i självständig grund kan handla genom sitt egna förnuft och ingen annans. Att kunna göra precis allt man vill utan att begränsas av sin omgivining, ekonimi eller andra faktorer. Visst kan man kanske göra vad man vill.. men därav följer konsekvenser och ansvar.
Den fria viljan i absolut mening borde sålunda vara en omöjlighet och bara kunna existera i en värld där man inte kan relatera till andra människor och där tillgången till resurser är maximal. Samhället skapar däremot vägar, men det är upp till din "vilja" att som avgör vilken väg du ska gå. Det är så långt den "fria viljan" sträcker sig, att välja mellan val som har skapats åt dig av något annat. Slutsatsen är alltså att den fria viljan inte finns. Det låter kanske hemskt och jag skulle gärna vilja tro att det fanns en fri vilja. Det finns säkerligen teorier som tror motsatsen.
Aja, vet inte om ni hängde med där men ville bara dela med mig lite av min flummiga tankeverksamhet. 
Nördinördnörd, jag vet ;) Men man borde faktiskt vara lite mer uppmärksamma när man tittar på tv så att man inte blir totalstyrd. Samt att folk skaffar sig lite skinn på näsan och vågar tro på sitt eget förnuft och tycke!
Med slutcitat "De som är för smarta för att engagera sig i politik blir straffade genom att bli styrda av de som är dummare."

/Anna

Get away and back again!

Så var ännu en rockweekend avklarad. Det hela blev mycket spontant, först trodde vi inte att vi skulle kunna ta oss till Gävle där Get away festivalen skulle äga rum. Det inte gick några sista minuten tåg i sista minuten sådär. Men efter mycket om och men fick vi låna Hampus bil och kom fram till festivalområdet i stekande sol.
Vi gick in via Motörheads lista och hängde mestadels av tiden vid Vip-baren inne på området och lyxade oss. Då Mayhem spelade dagen efter ville alla tre stanna en dag extra och därmed fick vi tränga in oss och övernatta i en varm bil. Men det var helt klart värt det!
Älskling och jag solar oss i det fina festivalvädret!
Motörhead, publiken från scenen!
Jag och kära lillebrorsan
(Tröttnade på min förra blogg, nu när jag bytt bloggadress ska jag passa på att bli bättre på att uppdatera. Promise!)

RSS 2.0